Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna tarta, polecam :)
Polecam.
Odsłon: 659
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4422
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1120
Polecam.
Odsłon: 659
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4422
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1120
Składniki
przygotuj formę do tarty o śr. 27 cm. Mąkę przesiać i wyrobić rękoma z pozostałymi składnikami. Owinąc we folię i wstawić do lodówki na 20 minut. Po tym czasie rozwałkowac i wylepić nim formę do pieczenia. Spód ciasta nakłuć gęsto widelcem. Piec 10 minut w 200* Ciasto odstawić do całkowitego wystudzenia.
Składniki na krem; Czekoladę rozpuścić w kapieli wodnej, nastepnie dobrze wystudzić. Śmietankę zmiksować na sztywno, dodać rozpuszczoną czekoladę, składniki wymieszać ze sobą. Krem wyłożyć na zimne ciasto, ułożyć maliny i posypać cukrem pudrem. Smacznego.