Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na upalny podwieczorek do kawy:)
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3581
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14961
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3581
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14961
Składniki
Masło posiekać z mąką, cukrem i śmietaną. Ciasto uformować w kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce ok. 30 min. W tym czasie umyte truskawki przełożyć do garnuszka- zostawiając kilka do ozdoby. Owoce przesmażyć z cukrem. Do smaku dodać kilka kropel soku z cytryny. Wystudzić. Piekarnik nagrzać do 190st.C Ciasto rozwałkować, przełożyć na wałku do foremki na tarty. Nakłuć widelcem i upiec przez ok.20- 30 min. Wystudzić.
Zimną masą truskawkową posmarować ciasto. Ubić kremówkę z cukrem i startą wyparzoną skórką z połowy cytryny. Przełożyć na owoce. Wierzch ozdobić truskawkami według uznania. Schłodzić :) Truskawki możemy zastąpić malinami.....jeżynami.....brzoskwiniami....