Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na upalny podwieczorek do kawy:)
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1234
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 169
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 474
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1234
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 169
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 474
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Składniki
Masło posiekać z mąką, cukrem i śmietaną. Ciasto uformować w kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce ok. 30 min. W tym czasie umyte truskawki przełożyć do garnuszka- zostawiając kilka do ozdoby. Owoce przesmażyć z cukrem. Do smaku dodać kilka kropel soku z cytryny. Wystudzić. Piekarnik nagrzać do 190st.C Ciasto rozwałkować, przełożyć na wałku do foremki na tarty. Nakłuć widelcem i upiec przez ok.20- 30 min. Wystudzić.
Zimną masą truskawkową posmarować ciasto. Ubić kremówkę z cukrem i startą wyparzoną skórką z połowy cytryny. Przełożyć na owoce. Wierzch ozdobić truskawkami według uznania. Schłodzić :) Truskawki możemy zastąpić malinami.....jeżynami.....brzoskwiniami....