Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na upalny podwieczorek do kawy:)
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 671
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 57
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 110
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 986
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 493
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 671
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 57
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 110
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 986
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 493
Składniki
Masło posiekać z mąką, cukrem i śmietaną. Ciasto uformować w kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce ok. 30 min. W tym czasie umyte truskawki przełożyć do garnuszka- zostawiając kilka do ozdoby. Owoce przesmażyć z cukrem. Do smaku dodać kilka kropel soku z cytryny. Wystudzić. Piekarnik nagrzać do 190st.C Ciasto rozwałkować, przełożyć na wałku do foremki na tarty. Nakłuć widelcem i upiec przez ok.20- 30 min. Wystudzić.
Zimną masą truskawkową posmarować ciasto. Ubić kremówkę z cukrem i startą wyparzoną skórką z połowy cytryny. Przełożyć na owoce. Wierzch ozdobić truskawkami według uznania. Schłodzić :) Truskawki możemy zastąpić malinami.....jeżynami.....brzoskwiniami....