Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na upalny podwieczorek do kawy:)
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4579
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15346
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 250
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2680
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4776
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4579
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15346
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 250
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2680
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4776
Składniki
Masło posiekać z mąką, cukrem i śmietaną. Ciasto uformować w kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce ok. 30 min. W tym czasie umyte truskawki przełożyć do garnuszka- zostawiając kilka do ozdoby. Owoce przesmażyć z cukrem. Do smaku dodać kilka kropel soku z cytryny. Wystudzić. Piekarnik nagrzać do 190st.C Ciasto rozwałkować, przełożyć na wałku do foremki na tarty. Nakłuć widelcem i upiec przez ok.20- 30 min. Wystudzić.
Zimną masą truskawkową posmarować ciasto. Ubić kremówkę z cukrem i startą wyparzoną skórką z połowy cytryny. Przełożyć na owoce. Wierzch ozdobić truskawkami według uznania. Schłodzić :) Truskawki możemy zastąpić malinami.....jeżynami.....brzoskwiniami....