Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla łasuchów i dla smakoszy musu czekoladowego.
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 199
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 542
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 199
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 542
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto łączymy i zagniatamy ręcznie. Formujemy kulę. Owijamy folią nylonową i dajemy do lodówki na 1/2 godziny. Po tym czasie wyjmujemy z lodówki. Wałkujemy i ciasto wykładamy na tartownicy. Piekłam 20 min. w 180* Wyłączyłam i trzymałam jeszcze w wyłączonym piekarniku 10 minut.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. W osobnym naczyniu miksujemy żłótka z cukrem na białą masę Stopniowo dodajemy schłodzoną czekoladę. Do tego dodajemy ubitą śmietankę i miksujemy na niskich obrotach. Następnie dodajemy ubite białka. Białka łączymy z masą łyżką. Gotową tartę chłodzimy w lodówce.