Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe połączenie kwaśnych czerwonych porzeczek i agrestu, ze słodką bezą.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5858
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9688
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 317
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5858
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9688
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 317
Składniki
Spód: Wszystkie składniki umieścić w misce, pokroić masło i wyrobić ciasto. Wylepić formę na tarte ciastem i schłodzić przez 30 minut. Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i wypiekać przez 15 minut.
Wypełnienie: Owoce umyć, osuszyć, usunąć szypułki i listki. Wymieszać z cukrem i mąką ziemniaczaną. Przełożyć na wypieczony spód. Piec 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Beza: W trakcie kiedy pieką się owoce przygotować bezę. Schłodzone białka ubić ze szczypta soli na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier puder wraz z mąką ziemniaczaną. Ubijać jeszcze przez chwile do momentu aż beza będzie sztywna i błyszcząca. Przełożyć na owocowy spód. Piec około 30 minut. Przez pierwsze 5 – 10 minut piec w temperaturze 180 stopni, a następne 20 – 25 minut w temperaturze 150 stopni. Studzić w otwartym piekarniku, beza w tym czasie odpocznie.