Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zniewalająco słodko-kwaśny smak :) Niepozorna ale pyszna :)
Przepis dnia
Czekoladowe muffiny to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Wilgotne i puszyst...
Odsłon: 257
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 356
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4466
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1873
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3695
Przepis dnia
Czekoladowe muffiny to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Wilgotne i puszyst...
Odsłon: 257
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 356
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4466
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1873
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3695
Składniki
Do mąki dodać masło, cukier i wodę wyrobić ciasto, wstawić na 30 min. do lodówki. Następnie foremkę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Ciasto rozwałkować (ja ciasto daję między 2 kawałki papieru pergaminowego i wtedy spokojnie cienko rozwałkowuję) i wyłożyć nim formę zostawiając jednak trochę żeby zrobić wzorki, ciasto ponakłuwać. Piec 15 minut w 180 stopniach.
Rabarbar umyć, obrać i pokroić w mniejsze kawałki. Do rondelka dodać wodę, rabarbar i przesmażyć pod koniec dodać cukier wymieszać, ewentualnie odparować z nadmiaru płynu. Przełożyć na podpieczone ciasto na wierzchu udekorować wzorkami. Piec 25 min w 180 stopniach. Gdy tarta wystygnie można posypać cukrem pudrem jednak wg mnie nie ma takiej konieczności.