Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zniewalająco słodko-kwaśny smak :) Niepozorna ale pyszna :)
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 130
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101349
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5871
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 130
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101349
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5871
Składniki
Do mąki dodać masło, cukier i wodę wyrobić ciasto, wstawić na 30 min. do lodówki. Następnie foremkę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Ciasto rozwałkować (ja ciasto daję między 2 kawałki papieru pergaminowego i wtedy spokojnie cienko rozwałkowuję) i wyłożyć nim formę zostawiając jednak trochę żeby zrobić wzorki, ciasto ponakłuwać. Piec 15 minut w 180 stopniach.
Rabarbar umyć, obrać i pokroić w mniejsze kawałki. Do rondelka dodać wodę, rabarbar i przesmażyć pod koniec dodać cukier wymieszać, ewentualnie odparować z nadmiaru płynu. Przełożyć na podpieczone ciasto na wierzchu udekorować wzorkami. Piec 25 min w 180 stopniach. Gdy tarta wystygnie można posypać cukrem pudrem jednak wg mnie nie ma takiej konieczności.