Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszne i szybkie w wykonaniu ciasto. Można je upiec z różnymi owocami. Dziś wersja na czasie czyli nasze ukochane truskawki! Ciasto banalnie proste, a zapewniam, że wszystkim posmakuje. Idealne do popołudniowej kawy, dla dzieci na deser czy też jako słodkie co nieco na grilla.
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 330
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54714
Rzadko już teraz robię i jadam słodkości. Niedawno jednak udało mi się odtwor...
Odsłon: 2923
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 607
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 611
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 330
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54714
Rzadko już teraz robię i jadam słodkości. Niedawno jednak udało mi się odtwor...
Odsłon: 2923
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 607
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 611
Składniki
Z miękkiego masła, mąki i cukru zagniatamy ciasto - wychodzi coś na kształt kruszonki
Ciastem wylepiamy spód tortownicy ( 23 cm ) wyłożonej papierem do pieczenia i ok 1 centymetr ścianki lub też używamy specjalnej formy do tarty
Ciasto podpiekamy ok 20 minut w piekarniku w 180 stopniach. Po lekkim zrumienieniu wyjmujemy i studzimy
Na wystudzone ciasto wylewamy ser rozmieszamy z jajkami, cukrem i aromatem waniliowym. Wygładzamy powierzchnię i układamy na niej truskawki
Całość posypujemy płatkami migdałowymi
Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 60 minut