Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa wersja słodkiej tarty z cudownymi, sezonowymi truskawkami
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1752
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1538
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1499
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1826
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1752
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1538
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1499
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1826
Składniki
Czekoladowe ciasteczka zmiksować drobno z dodatkiem oleju kokosowego lub masła i wyłożyć nimi formę do tarty (mocno dociskać masę do formy). Włożyć do lodówki na minimum godzinę.
Przygotować puszysty krem: śmietankę ubić z dodatkiem wanilii i syropu klonowego/syropu z agawy/miodu/cukru. Dodać serek homogenizowany i ubić na gładką masę (dosłownie chwilę). Wstawić do lodówki.
Na spód tarty wyłożyć masę serowo-śmitankową i udekorować całość truskawkami. Opcjonalnie można też przygotować galaretkę i cienką jej warstwą nabłyszczyć truskawki.