Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa wersja słodkiej tarty z cudownymi, sezonowymi truskawkami
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 28
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 107
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 697
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 74
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 28
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 107
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 697
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 74
Składniki
Czekoladowe ciasteczka zmiksować drobno z dodatkiem oleju kokosowego lub masła i wyłożyć nimi formę do tarty (mocno dociskać masę do formy). Włożyć do lodówki na minimum godzinę.
Przygotować puszysty krem: śmietankę ubić z dodatkiem wanilii i syropu klonowego/syropu z agawy/miodu/cukru. Dodać serek homogenizowany i ubić na gładką masę (dosłownie chwilę). Wstawić do lodówki.
Na spód tarty wyłożyć masę serowo-śmitankową i udekorować całość truskawkami. Opcjonalnie można też przygotować galaretkę i cienką jej warstwą nabłyszczyć truskawki.