Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dosyć nie codzienne połączenie, ale bardzo smaczne. Kwaskowa galaretka, a pod nią pyszny i nieco orientalny krem kokosowy to połączenie, które wyjątkowo przypadło mi do gustu. Uwielbiam ciasta z kokosem, a to właśnie takie jest. Wiśnie nadają tej tarcie niezwykłego zapachu i aromatu. Jest to deser, który doskonale prezentuje się na talerzu i co za tym idzie również na stole. Porcja takiej tarty z wiśniami i kokosowym kremem wystarczy idealnie na zakończenie przyjęcia. W moim domu przepis na tarte z wiśniami i kokosowym kremem od lat króluje na przyjęciach.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3173
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 160
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 63
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 80
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 73
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3173
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 160
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 63
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 80
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 73
Składniki
Ciasto: Mąkę i cukier puder przesiewamy. Dodajemy masło i żółtka. Zagniatamy ciasto. Chłodzimy dwie godziny w lodówce. Formę do tarty smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Ciasto wałkujemy na wielkość formy do pieczenia. Ciasto obciążamy grochem. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Zdejmujemy obciążenie. Pieczemy jeszcze 15 minut. Studzimy. Krem kokosowy: Aby powstała śmietanka kokosowa potrzebujemy dzień wcześniej włożyć mleczko kokosowe do lodówki na całą noc. Serek mascarpone ucieramy z cukrem. Dodajemy śmietankę kokosową. Miksujemy. Dodajemy śmietanfixy. Na wystudzonym cieście smaruje dżem wiśniowy. Następnie smaruje krem. Galaretka: Owoce myjemy. Mrożone wiśnie rozmrażamy. Galaretkę rozpuszczam w 500 ml wrzącej wody. Studzę. Zimną galaretkę umieszczam w lodówce, aby stężała. Owoce umieszczam na kremie. zalewam galaretką. Chłodzę trzy godziny.
Zapraszam na mojego bloga!