Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dosyć nie codzienne połączenie, ale bardzo smaczne. Kwaskowa galaretka, a pod nią pyszny i nieco orientalny krem kokosowy to połączenie, które wyjątkowo przypadło mi do gustu. Uwielbiam ciasta z kokosem, a to właśnie takie jest. Wiśnie nadają tej tarcie niezwykłego zapachu i aromatu. Jest to deser, który doskonale prezentuje się na talerzu i co za tym idzie również na stole. Porcja takiej tarty z wiśniami i kokosowym kremem wystarczy idealnie na zakończenie przyjęcia. W moim domu przepis na tarte z wiśniami i kokosowym kremem od lat króluje na przyjęciach.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2144
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 382
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 803
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17278
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2144
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 382
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 803
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17278
Składniki
Ciasto: Mąkę i cukier puder przesiewamy. Dodajemy masło i żółtka. Zagniatamy ciasto. Chłodzimy dwie godziny w lodówce. Formę do tarty smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Ciasto wałkujemy na wielkość formy do pieczenia. Ciasto obciążamy grochem. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Zdejmujemy obciążenie. Pieczemy jeszcze 15 minut. Studzimy. Krem kokosowy: Aby powstała śmietanka kokosowa potrzebujemy dzień wcześniej włożyć mleczko kokosowe do lodówki na całą noc. Serek mascarpone ucieramy z cukrem. Dodajemy śmietankę kokosową. Miksujemy. Dodajemy śmietanfixy. Na wystudzonym cieście smaruje dżem wiśniowy. Następnie smaruje krem. Galaretka: Owoce myjemy. Mrożone wiśnie rozmrażamy. Galaretkę rozpuszczam w 500 ml wrzącej wody. Studzę. Zimną galaretkę umieszczam w lodówce, aby stężała. Owoce umieszczam na kremie. zalewam galaretką. Chłodzę trzy godziny.
Zapraszam na mojego bloga!