Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta ze śliwkami i dwukolorową bezą"
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1066
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 58
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 137
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1066
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 58
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 137
Składniki
Masło posiekaj z mąką, dodaj żółtka, cukier, sól i zagnieć ciasto. Włóż do lodówki na godzinę. Śliwki umyj, pokrój na połówki i usuń pestki. Ciasto rozwałkuj, przełóż do natłuszczonej formy na tartę, ponakłuwaj widelcem. Na dnie ułóż śliwki skórką do dołu, posyp cynamonem. Piecz 20 minut w temp. 180°C.
Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, porcjami dodawaj cukier, a na końcu mąkę ziemniaczaną. Pianę podziel na pół, połowę wymieszaj z kakao. Wyłóż na wierzch ciasta pianę z kakao, a potem drugą pianę. Piecz 20 minut. Udekoruj małymi bezami.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień