Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwa tarta z owocami. Jeżeli zostaje mi trochę ciasta to je zamrażam, i wykorzystuję przy innej okazji. Nie podaję wagi śliwek, bo różnie to bywa. Po prostu ciasno pokrywam nimi dno.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 185
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 185
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zagniotłem na jednorodną masę. Ciasto włożyłem do woreczka foliowego i schowałem na pół godziny do lodówki.
Po tym czasie, ciasto rozwałkowałem i umieściłem w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Nie idzie to idealnie, więc nie należy się przejmować, masa jest elastyczna łatwo można zalepić dziury i pęknięcia.Spód ciasta wysypałem kaszą manną, gęsto ułożyłem na nich śliwki skórką do dołu, posypałem cukrem.
Całość wstawiłem do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 20 minut.
W tym czasie zrobiłem kruszonkę: Mąkę z cukrem i margaryną rozcieram w dłoniach aż powstaną "grudki".
Tartę wyjąłem z piekarnika, posypałem kruszonką i wstawiłem do piekarnika na kolejne 20 minut w 190 stopniach.