Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche tartaletki z kremem z orzeszków ziemnych, udekorowane zostały pralinką raffaello i bitą śmietaną.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85294
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2586
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10030
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4081
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7149
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85294
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2586
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10030
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4081
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7149
Składniki
1. Mąkę i cukier puder dajemy do miski. Margarynę rozcieramy opuszkami palców z tym składnikami. 2. Dodajemy żółtka i zagniatamy ciasto. 3. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na 30 minut do schłodzenia. 4. Po tym czasie ciasto wałkujemy i wylepiamy nim foremki na tartaletki. Średnica foremek wynosi około 9 cm. 5. Ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni. 6. Upieczone tartaletki wyjmujemy z foremek i odstawiamy do ostygnięcia. 7. Następnie przygotowujemy krem. Margarynę ucieramy na puszystość z cukrem pudrem. 8. Orzeszki drobno mielimy i dodajemy do kremu. Delikatnie mieszamy. 9. Do tartaletek nakładamy po porcji kremu. 10. Z kolei przygotowujemy bitą śmietanę. Kremówkę ubijamy na puszystość. Dodajemy cukier puder i ponownie ubijamy. 11. Za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy małe rozetki dookoła. Na koniec na środek kładziemy raffaello. 12. Gotowe! Smacznego!