Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche tartaletki z kremem z orzeszków ziemnych, udekorowane zostały pralinką raffaello i bitą śmietaną.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11221
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6451
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5452
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13443
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5213
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11221
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6451
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5452
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13443
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5213
Składniki
1. Mąkę i cukier puder dajemy do miski. Margarynę rozcieramy opuszkami palców z tym składnikami. 2. Dodajemy żółtka i zagniatamy ciasto. 3. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na 30 minut do schłodzenia. 4. Po tym czasie ciasto wałkujemy i wylepiamy nim foremki na tartaletki. Średnica foremek wynosi około 9 cm. 5. Ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni. 6. Upieczone tartaletki wyjmujemy z foremek i odstawiamy do ostygnięcia. 7. Następnie przygotowujemy krem. Margarynę ucieramy na puszystość z cukrem pudrem. 8. Orzeszki drobno mielimy i dodajemy do kremu. Delikatnie mieszamy. 9. Do tartaletek nakładamy po porcji kremu. 10. Z kolei przygotowujemy bitą śmietanę. Kremówkę ubijamy na puszystość. Dodajemy cukier puder i ponownie ubijamy. 11. Za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy małe rozetki dookoła. Na koniec na środek kładziemy raffaello. 12. Gotowe! Smacznego!