Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tartaletki z porzeczkami posypane kruszonką"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27986
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27986
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Porzeczki zasyp cukrem, wymieszaj, odłóż.
Kruszonka: rozetrzyj palcami na okruszki.
Ciasto: zagnieć z podanych składników, schłodź. Foremki (9 cm) posmaruj masłem, posyp bułką, wylep ciastem, nakłuj widelcem. Piecz w 180oC ok. 10 min.
Na spody wyłóż porzeczki, posyp kruszonką. Piecz 20-25 min.
Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 12, cena za porcję 1 złŹródło: Chwila dla Ciebie