Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te małe ale urocze tartaletki łączą w sobie słodycz karmelu i lekką kwaskowatość kremu twarożkowego.
Super sałatka na różne okazje.
Odsłon: 90
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 165
Super sałatka na różne okazje.
Odsłon: 90
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 165
Składniki
Solony karmel należy przygotować dzień wcześniej.Do rondla wsypać cukier,zalać wodą i podgrzewać ciągle mieszając aż cukier się rozpuści.Następnnie gotować na średnim ogniu aż syrop przybierze bursztynowy kolor[w tym czasie syropu nie mieszamy].Dodać masło i energicznie mieszać aż masło się rozpuści,strumieniem wlać kremówkę,gotować przez chwilę po czym zdjąć z ognia.Dodać sól i wystudzić,wstawić do lodówki.
Składniki ciasta szybko zagnieść dodając 2-3 łyżki wody.Odstawić do lodówki na godzinę.Schłodzone ciasto bardzo cienko rozwałkować ,wyciąć krążki o średnicy 9cm.Z tej ilości ciasta powinno wyjść ok.12 sztuk.Zagłębienia w formie na muffinki natłuścić,włożyć krążki ciasta,docisnąć i ponakluwać widelcem.Piec w 200 stopniach ok.12-15 minut .Wystudzić.
Kremówkę ubić z dodatkiem zagęstnika,połączyć z twarożkiem.Do wystudzonych korpusów tartaletek nakladać po łyżeczce karmelu.Używając końcówki do dekorowania o przekroju gwiazdki wyciskać duże rozetki na środku każdej tartaletki.Wstawić do lodówki.