Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie małe szarlotkowe ciastko można zabrać na przekąskę do szkoły albo do pracy.
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29282
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2368
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 147
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18650
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 700
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29282
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2368
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 147
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18650
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 700
Składniki
Przesmażam przetarte jabła na maśle dodając cukier i cynamon. Zagniatam kruche ciasto. Kawałek zwijam w kulkę i w woreczku wkładam do lodówki. Resztę dzielę na 8 części.
Ręcznie wyklejam foremki ciastem i wkładam na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C.
Do każdej nakładam jabłka i przykrywam potartym kawałkiem zmrożonego wcześniej ciasta.
Piekę 20 minut w tej samej temperaturze. Smacznego.