Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie małe szarlotkowe ciastko można zabrać na przekąskę do szkoły albo do pracy.
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 187
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3059
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 922
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 657
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 187
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3059
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 922
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 657
Składniki
Przesmażam przetarte jabła na maśle dodając cukier i cynamon. Zagniatam kruche ciasto. Kawałek zwijam w kulkę i w woreczku wkładam do lodówki. Resztę dzielę na 8 części.
Ręcznie wyklejam foremki ciastem i wkładam na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C.
Do każdej nakładam jabłka i przykrywam potartym kawałkiem zmrożonego wcześniej ciasta.
Piekę 20 minut w tej samej temperaturze. Smacznego.