Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1466
Polecam.
Odsłon: 244
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 61
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 258
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1466
Polecam.
Odsłon: 244
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 61
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 258
Składniki
1.ubij mikserem białka na sztywną pianę /ja dodaję odrobię soli/ 2.ubij mikserem żółtka z cukrem na białą sztywną masę 3. do masy z żółtek dodaj po łyżce mascarpone /można wymieszać mikserem , ale na najwolniejszych obrotach i bardzo krótko, zbyt długie mieszanie powoduje, ze masa będzie stawać się rzadka / 4. następnie dodaj ubitą pianę z białek tak aby masa nie straciła sztywności / tą czynność najlepiej wykonaj drewnianą łyżką /
1. wlej zimną kawę do miseczki dodaj kieliszek alkoholu 2. maczaj biszkopty w kawie i układaj w naczyniu/ strona z cukrem na spód/ 3. nałóż warstwę kremu i drugą warstwę namoczonych biszkoptów /bez znaczenia jak/ 4. kolejna warstwa kremu i górę posypać obficie gorzkim kakao najlepiej przez małe sitko ciasto podawać zimne po 12 godz.