Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tiramisu to deser, który zachwyci każdego smakosza kawy i ciasta, ponieważ stanowi połączenie tych dwóch niesamowitych smaków!
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 184
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 60
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 184
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 60
Składniki
Żółtka ucieramy na parze na gładko razem z cukrem w temperaturze 60 stopni (ja użyłam do tego robota kuchennego). Następnie dodajemy stopniowo serek mascarpone i delikatnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Później do espresso wlewamy likier „Amaretto” i zamaczamy w tym biszkopty. Kolejno w szklanym naczyniu układamy namoczone biszkopty, na które nakładamy uzyskany wcześniej krem i przekładamy naprzemiennie. Na końcu posypujemy wierzch ciemnym kakao. Całość odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Buon appetito!