Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tiramisu to słynny włoski deser. Deser ten jest połączeniem kilku smaków słodycz biszkoptów i kremu, gorycz kawy i ostrość amaretto. Razem tworzą naprawdę zgrany deser, któremu wiązko się oprzeć. Deser ten przygotowałam nieco przyspieszonej wersji, ale smakuje tak samo.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 39
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 39
Składniki
Kawę rozpuszczalną zalać letnią wodą i wymieszać, po chwili dodać amaretto.
Mascarpone dodać do miski i ubijać przez chwilę mikserem, stopniowo dodawając serek skyr, a następnie cukier.
Biszkopty moczyć w kawie i ułożyć na danie szklanek, następnie posypać kakao przy użyciu sitka. Nałożyć krem (1-2 łyżek) i znów posypać kakao. Warstwy powtarzać aż szklanka wypełni się pysznym deserem.
Deser umieścić na co najmniej 3h w lodowce.