Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tiramisu to słynny włoski deser. Deser ten jest połączeniem kilku smaków słodycz biszkoptów i kremu, gorycz kawy i ostrość amaretto. Razem tworzą naprawdę zgrany deser, któremu wiązko się oprzeć. Deser ten przygotowałam nieco przyspieszonej wersji, ale smakuje tak samo.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7842
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1013
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13597
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7842
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1013
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13597
Składniki
Kawę rozpuszczalną zalać letnią wodą i wymieszać, po chwili dodać amaretto.
Mascarpone dodać do miski i ubijać przez chwilę mikserem, stopniowo dodawając serek skyr, a następnie cukier.
Biszkopty moczyć w kawie i ułożyć na danie szklanek, następnie posypać kakao przy użyciu sitka. Nałożyć krem (1-2 łyżek) i znów posypać kakao. Warstwy powtarzać aż szklanka wypełni się pysznym deserem.
Deser umieścić na co najmniej 3h w lodowce.