Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, prosty w przygotowaniu wszystkim znany włoski deser:)
Naczynie żaroodporne
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 157
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 687
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4484
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 157
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 687
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4484
Składniki
Naczynie żaroodporne wykładam papierem do pieczenia. Wystudzoną kawę mieszam z likierem Amaretto.
Żółtka ubijam z cukrem pudrem przez 5 minut na puszystą masę. Następnie do masy dodaję stopniowo serek mascarpone i miksuję do momentu połączenia się składników, aż masa zrobi się gęsta.
Biszkopty maczam w kawie i przekładam do naczynia żaroodpornego, na to rozsmarowuję połowę masy, następnie znów namoczone w kawie biszkopty i na to rozsmarowuję drugą połowę masy. Na to ścieram gorzką czekoladę i ciasto wkładam na przynajmniej 6 godzin do lodówki.