Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser, tiramisu bez dodatku jajek.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4614
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34334
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2038
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113725
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4614
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34334
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2038
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113725
Składniki
Schłodzoną śmietanę 30 procentową ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder i serek mascarpone. Na spód pucharków układamy biszkopty namoczone w przestudzonej kawie. Na biszkopty nakładamy pierwszą warstwę kremu. Krem posypujemy wiórkami z czekolady i kakao. Na krem nakładamy drugą warstwę biszkoptów i jeszcze jedną warstwę kremu. Odstawić do lodówki na około dwóch godzin, aby się schłodziło. Kremu wystarczy na 6 mniejszych pucharków lub 4 większe porcje.