Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tego deseru nie trzeba polecać. Po prostu rozpływa się w ustach!
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 792
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1636
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6154
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8953
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 792
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1636
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6154
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8953
Składniki
Żółtka ubijamy na biało z cukrem, dodajemy bardzo powoli serek mascarpone, delikatnie miksujemy aż masa będzie gładka i bardzo delikatna.
Biszkopty moczymy dość mocno w mieszance kawy i likieru, (ale nie tak by się rozwalały).
Połowę namoczonych biszkoptów układamy na blaszce, posypujemy kakao na to kładziemy połowę masy serowej i ponownie posypujemy kakao. Następnie wykładamy drugą część biszkoptów namoczonych i resztę masy.
Na sam koniec dekorujemy wzorkami z kakao.