Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza propozycja to tiramisu na kakaowych biszkoptach. W wersji podstawowej mamy jasne biszkopty. Zamieniłam jednak je na kakaowe. Dzięki temu mamy smakołyk dla prawdziwych fanów czekolady. Biszkopty nasączyłam likierem czekoladowym, aby ciasto nabrało jeszcze bardziej czekoladowego smaku. Całość zwieńczyłam posypką kakaową. Doskonałe ciasto na małe przyjęcia.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326844
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12140
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17076
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326844
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12140
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17076
Składniki
We wrzącej wodzie rozpuszczam kawę rozpuszczalna i likier czekoladowy. Zimną śmietanę ubijam wraz z cukrem pudrem na puch. Dodaję serek mascarpone. Miksuję. Biszkopty nasączam w pączu. Układam w żaroodpornej formie. Na nich układam 1/2 masy. Ponownie układam druga warstwę biszkoptów nasączonych w pączu. Układam warstwę kremu. Posypuję kakałem. Chłodzę dwie godziny w lodówce.