Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza propozycja to tiramisu na kakaowych biszkoptach. W wersji podstawowej mamy jasne biszkopty. Zamieniłam jednak je na kakaowe. Dzięki temu mamy smakołyk dla prawdziwych fanów czekolady. Biszkopty nasączyłam likierem czekoladowym, aby ciasto nabrało jeszcze bardziej czekoladowego smaku. Całość zwieńczyłam posypką kakaową. Doskonałe ciasto na małe przyjęcia.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5352
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1691
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5215
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1723
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5352
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1691
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5215
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1723
Składniki
We wrzącej wodzie rozpuszczam kawę rozpuszczalna i likier czekoladowy. Zimną śmietanę ubijam wraz z cukrem pudrem na puch. Dodaję serek mascarpone. Miksuję. Biszkopty nasączam w pączu. Układam w żaroodpornej formie. Na nich układam 1/2 masy. Ponownie układam druga warstwę biszkoptów nasączonych w pączu. Układam warstwę kremu. Posypuję kakałem. Chłodzę dwie godziny w lodówce.