Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny przepis na włoski deser tiramisu.
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 64
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 136
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 64
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 136
Składniki
Żółtka z cukrem ucieramy mikserem na jasną i puszystą masę. Następnie stopniowo dodajemy serek i miksujemy, aż krem stanie się gęsty. Kawę łączymy z amaretto. Biszkopty lekko moczymy w kamie z amaretto i układamy w naczyniu ( ja użyłam pucharka o śr. 19 cm. ), posypujemy kakao i polewamy masą serową do całkowitego przykrycia biszkoptów. Ponownie posypujemy kakao i układamy biszkopty zamoczone w kawie, kakao, masa, kakao, biszkopty. Powtarzamy do wykorzystania wszystkich składników ( na wierzchu powinna znajdować się masa z serka ). Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem posypujemy wierzch kakao. Smacznego.