Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybko się je robi i smakuje po prostu obłędnie!
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 60
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 386
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40479
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 60
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 386
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40479
Składniki
Zaparzamy kawę i studzimy. W chłodnej kawie maczamy biszkopty i układamy je na brytfannie. Po ułożeniu pierwszej warstwy biszkoptów robimy masę. Do dużej miski wbijamy jajka i żółtka, dodajemy cukier. Miksujemy wszystko razem. Następnie dodajemy serki mascarpone cały czas miksując na najniższych obrotach. Trochę ponad połowę masy wylewamy na biszkopty. Potem namaczamy w kawie kolejne biszkopty i układamy je na masie. Na drugą warstwę biszkoptów wylewamy pozostałą część masy i posypujemy obficie kakao. Całość wkładamy do lodówki na przynajmniej 2-3 godziny. A potem zajadamy się do woli! :)