Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najbardziej męczące jest czekanie aż się schłodzi w lodówce.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2487
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3413
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1491
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2195
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2487
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3413
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1491
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2195
Składniki
żółtka ubić z połową cukru pudru na puszysty i jasny krem.stopniowo dodawać likier cały czas ubijając.teraz dodawać porcjami mascarpone cały czas ubijając, aż krem będzie gęsty i jednolity.w drugim naczyniu ubić białka z dodatkiem szczypty soli na sztywną pianę, następnie stopniowo dodawać resztę cukru pudru i ubijać aż piana będzie gęsta i błyszcząca. połączyć z kremem z żółtek i mascarpone delikatnie mieszając łyżką.połowę biszkoptów zanurzać w kawie i układać w naczyniu . posypać cienką warstwą kakao. wyłożyć połowę kremu i powtórzyć czynności. ozdobić ciasteczkami i wstawić do lodówki na minimum 3 godziny .