Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najbardziej męczące jest czekanie aż się schłodzi w lodówce.
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88282
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 43
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88282
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 43
Składniki
żółtka ubić z połową cukru pudru na puszysty i jasny krem.stopniowo dodawać likier cały czas ubijając.teraz dodawać porcjami mascarpone cały czas ubijając, aż krem będzie gęsty i jednolity.w drugim naczyniu ubić białka z dodatkiem szczypty soli na sztywną pianę, następnie stopniowo dodawać resztę cukru pudru i ubijać aż piana będzie gęsta i błyszcząca. połączyć z kremem z żółtek i mascarpone delikatnie mieszając łyżką.połowę biszkoptów zanurzać w kawie i układać w naczyniu . posypać cienką warstwą kakao. wyłożyć połowę kremu i powtórzyć czynności. ozdobić ciasteczkami i wstawić do lodówki na minimum 3 godziny .