Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tiramisu: Włoski deser kawowy"
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 11601
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 11601
Składniki
Do gorącej kawy wsyp cynamon i wlej likier amaretto. Wymieszaj i ostudź.
Żółtka utrzyj na puszystą masę z cukrem pudrem. Dodaj twaróg połączony z miodem.
Biszkopty zanurz w kawie, ułóż na dnie foremki i oprósz połową kakao. Rozsmaruj na nich masę serową i przykryj okrągłymi biszkoptami, również nasączonymi kawą.
Deser podawaj schłodzony, posypany resztą kakao.Źródło: Kurier TV