Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 486
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 129
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 290
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 338
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 486
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 129
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 290
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 338
Składniki
Maliny wrzuć do rondelka, wlej 3 łyżki wody. Gdy owoce zaczną puszczać soki dodaj cukier oraz mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody.
Mascarpone ubij ze śmietanką i fixem.
Przygotuj 6 większych szklanek lub pucharków. Do zimnej kawy dodaj aromat migdałowy. Biszkopty zanurzaj na chwilę w kawie (jeden po drugim, bo szybko wchłaniają płyn) i ułóż na dnie, oprósz kakao, wyłóż część masy. Dodaj kolejną warstwę biszkoptów, znowu oprósz kakao, wyłóż maliny, na nie posiekane orzechy, potem resztę masy i posypać kakao.