Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pycha sernik Toffi z orzeszkami i czekoladą. Wielbiciele takich sernikowych ciast będą zachwyceni.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 84
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17811
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 438
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5351
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2809
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 84
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17811
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 438
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5351
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2809
Składniki
Spód. Foremkę smarujemy masłem i wykładamy papier do pieczenia. Ciasteczka rozdrabniamy na piasek i łączymy z roztopionym masłem. Przekładamy do foremki, wyrównujemy i uklepujemy. Odstawiamy na bok.
Masa serowa. Do misy miksera przekładamy oba sery i cukry. Miksujemy na niskich obrotach, aż składniki się połączą. Następnie po jednym dodajemy jajka. Nie miksujemy zbyt długo, aby nie napowietrzyć za bardzo masy. Masę przelewamy na spód ciasteczkowy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra dół na środkowej półce w 170℃ przez około 50-60 min. aż sernik się zarumieni. Studzimy w wyłączonym i uchylonym piekarniku.
Masa toffi. Wszystkie składniki na masę toffi podgrzewamy w rondelku na średnim ogniu. Gdy cukier i masło się rozpuszczą, a masa zagotuje, podgrzewamy jeszcze około 8-10 minut ciągle mieszając na małym ogniu. Gotową jeszcze ciepłą masę wylewamy na wystudzony sernik. Dekorujemy orzechami, pastylkami białej czekolady i posiekaną deserową czekoladą. Ciasto przechowujemy w lodówce.