Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki
BISZKOPT : UBIJAMY PIANĘ Z 4 BIAŁEK, NASTĘPNIE UBIJAJĄC STOPNIOWO DODAJEMY 3/4 SZKL. CUKRU, 4 ŻÓŁTKA. MĄKĘ MIESZAMY Z PROSZKIEM DO PIECZENIA I POWOLI DODAJEMY DO MASY, NA KOŃCU DODAJEMY POSIEKANĄ CZEKOLADĘ I DELIKATNIE MIESZAMY ŁYŻKĄ. WYLEWAMY NA WYSMAROWANĄ BLASZKĘ I PIECZEMY OK. 30 MIN. W TEMPERATURZE 180 STOPNI.
KREM : 3 ŻÓŁTKA UCIERAMY Z CUKREM, MASĘ MIESZAMY Z BUDYNIAMI I SZKLANKĄ MLEKA. DRUGĄ SZKLANKĘ MLEKA GOTUJEMY I WLEWAMY WCZEŚNIEJ PRZYGOTOWANĄ MASĘ ŻÓŁTKOWĄ, CZEKAMY DO ZAGOTOWANIA. PÓŹNIEJ MASĘ BUDYNIOWĄ STUDZIMY. MARGARYNĘ UCIERAMY NA PUCH I STOPNIOWO DODAJEMY WYSTUDZONY BUDYŃ. KREM WYKŁADAMY NA BISZKOPT I NA WIERZCHU UKŁADAMY JEDEN PRZY DRUGIM BEZY.
KRÓWKA: KRÓWKI I MARGARYNĘ ROZTAPIAMY W RONDELKU NA WOLNYM OGNIU, CAŁY CZAS MIESZAJĄC. LEKKO STUDZIMY I POLEWAMY BEZY. SMACZNEGO!