Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik budyniowy. Przepis dla oszczędnych!"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 194
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 675
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 49
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 226
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 359
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 146
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 194
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 675
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 49
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 226
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 359
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 146
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem na stolnicę. Dodaj cukier, cukier waniliowy oraz margarynę pokrojoną na kawałeczki. siekaj nożem, a kiedy powstaną grudki, dodaj jajka. Szybko zagnieć rękoma jednolite ciasto.
Dużą tortownicę wyłóż pergaminem. Ciasto cienko rozwałkuj. Spód i brzeg formy wylep przygotowanym plackiem. Wstaw do lodówki. Jabłka obierz, oczyść, pokrój na kawałki. Skrop sokiem z cytryny. Ułóż na cieście.
Z budyniu, mleka oraz cukru ugotuj gęsty budyń. Zalej nim jabłka. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz około godziny.Źródło: Tina