Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8951
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10555
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8951
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10555
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
Żelatyne rozpuścić w 0,75 szklanki gorącej wody i odstawić do wystygnięcia
Na parze ubić mikserem żóltka, całe jajko i cukier na puszystą mase.
Dodać miękkie masło i dalej ucierać,aż połączy się z masą jajeczną.
Dodać mleko w proszku i serki homogenizowane, całośc ubijać mikserem na najwolniejszych obrotach. Na koniec dodać żelatynę i wszystko razem połączyć.
Zagotować 1,5 szklanki wody i zaparzyć w niej kawe. Przestudzić.
W przestudzonym naparze maczać pokolei biszkopty i układać w tortownicy.
Na biszzkopty wylać 0,5 porcji masy i przykryć drugą warstwą biszkoptów,a piszkopty zalać reszta masy.
Wstawić do lodówki do zastygnięcia ( około 1 godz.)
Czekolade rozpuścić na ogniu dodając 3 łyżki mleka. Polać nią zastygnięte ciasto i ponownie wstawić do lodówki na 1 godz.