Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny torcik dla smakoszów. Czekoladowo-orzechowy :-) Pyszny i nawet sprawdziłam ile Tłuszczu i Kalorii :-) Uwagi: Piec w temperaturze 190°C Porcji 8 Przygotowanie 20 min Pieczenie 50 min Kalorie 581 Tłuszcz 11g
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10724
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4810
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 926
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9159
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1354
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10724
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4810
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 926
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9159
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1354
Składniki
Włożyć czekoladę do naczynia żaroodpornego ustawionego nad rondlem z gotującą się wodą. Mieszać do stopienia czekolady. Zdjąć naczynie z rondla i lekko ostudzić.
Włożyć żółtka i cukier do miski. Ucierać do uzyskania gęstej, białej masy. Dodać czekoladę, orzechy laskowe i rum.
Białka ubić w misce na sztywną pianę. Dodać pianę do masy czekoladowej. Wylać powstałe ciasto do tortownicy o średnicy 22 cm, natłuszczonej i wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec 50 minut (sprawdzić patyczkiem). Wystudzić w blasze. Przed podaniem posypać ciasto cukrem pudrem.