Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik czekoladowy z kremem i owocami"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 149
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 73
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 116
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 149
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 73
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 116
Składniki
Ubij gęstą pianę z jajek i cukru. Wsyp bułkę tartą, przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto rozsmaruj w tortownicy wysmarowanej tłuszczem. Piecz w temperaturze 180 °C przez 40 minut. Po upieczeniu pozostaw w formie do ostygnięcia.
Z mleka, cukru i budyniu ugotuj gęsty krem i odstaw go do ostygnięcia. Wciąż mieszając, dodawaj masło w kawałkach. Ucieraj, aż powstanie gładki krem. Czekoladę zetrzyj na małych oczkach, dodaj do kremu. Wyłóż krem na ciasto, schłódź.
Kremówkę ubij z cukrem wanilinowym i posmaruj nią powierzchnię tortu. Boki obłóż prażonymi płatkami migdałowymi. Udekoruj tort kawałkami owoców. Przygotuj galaretkę i posmaruj nią owoce.
Czas przygotowania: 80 minut. Cena porcji: ok. 4,5 zł. Kalorie: porcja 360 kcalŹródło: Na żywo