Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik drożdżowy z morelami"
Składniki
Ciasto: drożdże rozetrzyj z łyżką cukru i mąki oraz odrobiną mleka. Zaczyn odstaw na ok. 20 minut. Resztę mąki zagnieć z pozostałym cukrem, jajkiem, masłem, mlekiem i zaczynem. Odstaw na godzinę.
Kruszonka: czekoladę posiekaj. Resztę składników zagnieć. Połowę kruszonki połącz z czekoladą.
Formę wyłóż pergaminem. Nałóż ciasto. Posyp obiema kruszonkami. Piecz ok. 35 minut w 200°C. Wystudź, przekrój na dwa placki.
Masa: żelatynę namocz i rozpuść, podgrzewając. Twaróg połącz z cukrem, śmietaną i żelatyną. Placki przełóż morelami i kremem. Chłodź ok. 3 godzin.Źródło: Naj