Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik francuski z kremem serowym"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 916
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 916
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Ciasto francuskie rozwiń z rulonu. Jeśli używasz mrożonego, musisz je wcześniej rozmrozić. Stolnicę posyp mąką. Ułóż ciasto i rozwałkuj, wykrój dwa okrągłe blaty o tej samej wielkości. Z pozostałych skrawków wytnij trójkąty.
Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Rozłóż blaty i trójkąciki. Posmaruj rozkłóconym jajkiem. Blachę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190 st. Piecz blaty na złoty kolor około 25 minut (trójkąciki wyjmij wcześniej).
Nektarynki wyszoruj starannie pod bieżącą wodą, przekrój na połówki i pozbaw pestek, a potem pokrój na ósemki. Serek mascarpone zmiksuj razem z cukrem.
Kremówkę ubij, połącz z serkiem oraz sokiem z cytryny. Zimne blaty przełóż kremem i owocami. Na wierzchu torciku rozłóż dekoracyjnie pozostały krem, owoce i trójkąciki z ciasta. Posyp cukrem pudrem.
Czas ok. 60 min; porcja – 590 kcal, cena 2,70 zł.Źródło: Świat kobiety