Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może dać według uznania, ja osobiście uważam, że przy 2-3 ząbkach danie jest smacniejsze i bardziej wyraziste ;)
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 69
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 737
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 352
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4968
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 69
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 737
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 352
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4968
Składniki
Makaron ugotować w osolonym wrzątku z łyżką oliwy.
Pieczarki umyć i przekroić na pół i potem na 3 części. Podsmażyć na patelni na pozostałej oliwie na złoto-brązowy kolor. Posolić. Następnie dodać groszek i dusić ok. 5 min. Obrany i drobno posiekany czosnek dodać do pieczarek i groszku.
Śmietanę, żółtko i natkę wymieszać ze sobą i przyprawić pieprzem. Wlać na patelnię i smażyć jeszcze ok. 2 min.
Makaron wyłożyć na talerz, polać gotowym sosem i posypać startym serem żółtym. Smacznego ;)