Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może dać według uznania, ja osobiście uważam, że przy 2-3 ząbkach danie jest smacniejsze i bardziej wyraziste ;)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112817
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 112
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 244
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 377
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 655
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112817
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 112
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 244
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 377
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 655
Składniki
Makaron ugotować w osolonym wrzątku z łyżką oliwy.
Pieczarki umyć i przekroić na pół i potem na 3 części. Podsmażyć na patelni na pozostałej oliwie na złoto-brązowy kolor. Posolić. Następnie dodać groszek i dusić ok. 5 min. Obrany i drobno posiekany czosnek dodać do pieczarek i groszku.
Śmietanę, żółtko i natkę wymieszać ze sobą i przyprawić pieprzem. Wlać na patelnię i smażyć jeszcze ok. 2 min.
Makaron wyłożyć na talerz, polać gotowym sosem i posypać startym serem żółtym. Smacznego ;)