Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sekret tego ciasta tkwi głównie w masie jabłkowej i polewie chałwowej, które idealnie się uzupełniają.
Prosty i łatwy przepis na puszyste , smaczne i mięciutkie pączki. Kto raz wy...
Odsłon: 83
Plaster schabu z tłuszczykiem i kością.
Odsłon: 300
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2122
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 70
Zapiekanka z gotowanych ziemniaków to sycące i aromatyczne danie, idealne na...
Odsłon: 500
Prosty i łatwy przepis na puszyste , smaczne i mięciutkie pączki. Kto raz wy...
Odsłon: 83
Plaster schabu z tłuszczykiem i kością.
Odsłon: 300
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2122
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 70
Zapiekanka z gotowanych ziemniaków to sycące i aromatyczne danie, idealne na...
Odsłon: 500
Składniki
biszkopty: 1.Białka ubić na sztywno, stopniowo dodać cukier i po jednym żółtku. 2.Powoli i na bardzo małych obrotach lub szpatułką dodawać przesianą mąkę, a w przypadku ciemnego biszkopta do mąki dodać kakao. 3.Biszkoptowe blaty piec w temp.170°C około 40 minut lub do tzw. suchego patyczka.
masa jabłkowa 1.Jabłka obrać i zetrzeć na tarce. 2.Jabłka i cukier smażyć tak jak na dżem aż owoce zaczną się rozpadać. 3.Dodać bakalie, cynamon i suchą galaretkę. 4.Dobrze wymieszać, lekko przestudzić i ciepłe wyłożyć na ciemny biszkopt. 5.Przykryć jasnym biszkoptem.
polewa chałwowa 1.Wszystkie składniki polewy podgrzewać w rondelku, aż wszystkie się rozpuszczą i połączą. 2.Lekko przestudzoną polewą dekorować ciasto.