Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sekret tego ciasta tkwi głównie w masie jabłkowej i polewie chałwowej, które idealnie się uzupełniają.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85132
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2420
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9928
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3849
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7040
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85132
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2420
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9928
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3849
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7040
Składniki
biszkopty: 1.Białka ubić na sztywno, stopniowo dodać cukier i po jednym żółtku. 2.Powoli i na bardzo małych obrotach lub szpatułką dodawać przesianą mąkę, a w przypadku ciemnego biszkopta do mąki dodać kakao. 3.Biszkoptowe blaty piec w temp.170°C około 40 minut lub do tzw. suchego patyczka.
masa jabłkowa 1.Jabłka obrać i zetrzeć na tarce. 2.Jabłka i cukier smażyć tak jak na dżem aż owoce zaczną się rozpadać. 3.Dodać bakalie, cynamon i suchą galaretkę. 4.Dobrze wymieszać, lekko przestudzić i ciepłe wyłożyć na ciemny biszkopt. 5.Przykryć jasnym biszkoptem.
polewa chałwowa 1.Wszystkie składniki polewy podgrzewać w rondelku, aż wszystkie się rozpuszczą i połączą. 2.Lekko przestudzoną polewą dekorować ciasto.