Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 59
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 446
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1383
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1860
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 59
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 446
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1383
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1860
Składniki
Obrane jabłka zetrzeć na jarzynowej tarce, zasypać cukrem waniliowym i odstawić do ściemnienia owoców. W tym czasie utrzeć 3 żółtka z 1 ½ szklanki cukru pudru. Osobno utrzeć masło. Połączyć masło z masą żółtkową, dodać starte jabłka, sok z cytryny i całą resztę dobroci, gdy jabłka mają dużo soku wtedy warto do masy dodać łyżeczkę rozpuszczonej w malej ilości żelatyny. Tortownicę wyłożyć namoczonymi ( niekoniecznie) biszkoptami na to połowa masy, na nią warstwa biszkoptów na to jeszcze druga warstwa masy. Wstawić do lodówki, gdy stęże4je to wylać na torcik galaretkę, lub polać ostygnięto polewą czekoladową.