Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 488
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 250
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9665
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1122
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4466
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 488
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 250
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9665
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1122
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4466
Składniki
Obrane jabłka zetrzeć na jarzynowej tarce, zasypać cukrem waniliowym i odstawić do ściemnienia owoców. W tym czasie utrzeć 3 żółtka z 1 ½ szklanki cukru pudru. Osobno utrzeć masło. Połączyć masło z masą żółtkową, dodać starte jabłka, sok z cytryny i całą resztę dobroci, gdy jabłka mają dużo soku wtedy warto do masy dodać łyżeczkę rozpuszczonej w malej ilości żelatyny. Tortownicę wyłożyć namoczonymi ( niekoniecznie) biszkoptami na to połowa masy, na nią warstwa biszkoptów na to jeszcze druga warstwa masy. Wstawić do lodówki, gdy stęże4je to wylać na torcik galaretkę, lub polać ostygnięto polewą czekoladową.