Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik, jak zachód słońca"
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 203
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 203
Składniki
1. Jogurt wymieszaj z cukrem. Galaretkę rozpuść w gorącej wodzie, ostudź, schłodź. Żelatynę namocz w 1/4 szklanki wody. Podgrzej na małym ogniu, żeby się rozpuściła, wystudź. Dodaj 2 łyżki jogurtu, wymieszaj. Połącz z resztą jogurtu. Wstaw do lodówki. Brzoskwinie odsącz z zalewy, pokrój na plastry. Truskawki umyj.
Śmietanę ubij, dodaj do masy jogurtowej. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę. Na środku ułóż truskawki, dookoła brzoskwinie, zalej tężejącą galaretką. Schładzaj 2-3 godziny. Udekoruj posypką.
Czas przygotowania: około 1 godzinyŹródło: Dobry Tydzień