Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik kokosowy"
Szybka i smaczna
Odsłon: 14077
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 58
Szybka i smaczna
Odsłon: 14077
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 58
Składniki
Biszkopt: białka ubij, dodaj cukier i żółtka. Wsyp przesiane mąki z proszkiem, wymieszaj. Ciasto wlej do tortownicy, piecz 25 minut w temp. 180°C. Ostudź.
Masa: kremówkę i wiórki zagotuj. Ostudź, odcedź. Wstaw na noc do lodówki. Ubij z zagęstnikami i cukrem waniliowym. Drugi cukier waniliowy utrzyj z mascarpone i likierem. Połącz z wiórkami.
Biszkopt przekrój na 3 krążki. Spód posmaruj dżemem, ułóż 1/3 kremu, wyrównaj. Ułóż drugi krążek, posmaruj dżemem i 1/3 kremu. Ułóż pozostały krążek, posmaruj dżemem, wierzch i boki resztą kremu. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie