Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik lodowy z melonem i porzeczkami"
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 664
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 184
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 664
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 184
Składniki
Połowę ciastek drobno pokrusz. Kostkę do pieczenia Kasia stop w garnku. Dodaj okruszki i wymieszaj. Tortownicę wyłóż folią. Spód wylep przygotowaną masą i wstaw do lodówki.
Z miąższu melona powycinaj kuleczki albo pokrój go w kostkę. Porzeczki opłucz, trochę odłóż do dekoracji, resztę oderwij od gałązek.
Serek mascarpone wymieszaj z jogurtem, cukrem i likierem. Ubij 150 ml śmietany, domieszaj do masy serowej. Dodaj owoce i rozsmaruj na spodzie. Wstaw do zamrażalnika na 8 godzin.
Pozostałą śmietanę ubij. Tort wyjmij z formy. Posmaruj bitą śmietaną. Boki obsyp płatkami migdałowymi. Wierzch udekoruj resztą ciastek i owoców.Źródło: Naj