Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy w przygotowaniu, można dowolnie wybierać owoce, a więc ile pomysłów, tyle odsłon tego deseru
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 355
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 378
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 355
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 378
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Upiec biszkopt: 3 białka ubic na sztywno, dodac 3 lyzki cukru-ubijac, dodac 3 pozostale zoltka, ubijac, dodac 3 lyzki krupczatki-delikatnie wymieszac lyzka. Tortownice wysmarowac tluszczem, ale tylko dno wysypac bulka tarta. Piec ok 20 min w 150-170 st (boki ciasta maja odstawac) Po upieczeniu pozostawic do wystygniecia, nie wyjmowac z tortownicy. Wersja dla leniwych, to poukladane na dnie tortownicy biszkopty :)
Na biszkopt nalozyc mase owocowa: maslo, cukier-puder, cukier waniliowy, kilka kropel olejku, 2 zoltka utrzec mikserem na puszysty krem, dodawac po troche maliny i mieszac (czesc malin zostawic do dekoracji). Mase nalezy dokladnie wygladzic przy bokach tortownicy, by nie bylo zadnych dziur. Wstawic do lodowki, az stwardnieje.
Na mase malinowa wylozyc pianke: ubic sniezke w/g przepisu na opakowaniu i dodac do niej malinowa galaretke rozpuszczona w 1 szklance wody, ostudzona i lekko stezala i wymieszac mikserem. Na wierzchu poukladac pozostale owoce. Wstawic do lodowki az zastygnie.
Na zastygnieta pianke wylac rozpuszczona, ostudzona i tez lekko tezejaca galaretke. Ja ja rozpuszczam w nieco mniejszej ilosci wody, niz jest podane na opakowaniu. Wstawic do lodowki az zastygnie.