Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krucha czekolada, owoce i nuta cytrusów z waniliowym biszkoptem
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14576
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14576
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Składniki
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy cukier, nadal ubijamy. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem i proszkiem budyniowym, delikatnie mieszamy. Pieczemy około 35 minut w temp 180 stopni. Studzimy, przekrawamy na dwa blaty.
Kremówke ubijamy z 4 łyżeczkami cukru, i śmietan-fix-em na sztywny krem, pod koniec dodajemy kilka kropel aromatu. przekładamy tort połową kremu.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Tort smarujemy pozostałym kremem, na wierzch wylewamy czekoladę, zsuwając ją delikatnie na boki. Będzie tworzyć nam fajny efekt dekoracyjny. Robimy duże rozetki i dekorujemy cząstkami truskawek...smacznego:-)