Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krucha czekolada, owoce i nuta cytrusów z waniliowym biszkoptem
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7476
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2420
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7476
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2420
Składniki
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy cukier, nadal ubijamy. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem i proszkiem budyniowym, delikatnie mieszamy. Pieczemy około 35 minut w temp 180 stopni. Studzimy, przekrawamy na dwa blaty.
Kremówke ubijamy z 4 łyżeczkami cukru, i śmietan-fix-em na sztywny krem, pod koniec dodajemy kilka kropel aromatu. przekładamy tort połową kremu.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Tort smarujemy pozostałym kremem, na wierzch wylewamy czekoladę, zsuwając ją delikatnie na boki. Będzie tworzyć nam fajny efekt dekoracyjny. Robimy duże rozetki i dekorujemy cząstkami truskawek...smacznego:-)