Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krucha czekolada, owoce i nuta cytrusów z waniliowym biszkoptem
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8654
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3078
Polecam.
Odsłon: 1877
Polecam.
Odsłon: 547
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8654
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3078
Polecam.
Odsłon: 1877
Polecam.
Odsłon: 547
Składniki
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy cukier, nadal ubijamy. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem i proszkiem budyniowym, delikatnie mieszamy. Pieczemy około 35 minut w temp 180 stopni. Studzimy, przekrawamy na dwa blaty.
Kremówke ubijamy z 4 łyżeczkami cukru, i śmietan-fix-em na sztywny krem, pod koniec dodajemy kilka kropel aromatu. przekładamy tort połową kremu.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Tort smarujemy pozostałym kremem, na wierzch wylewamy czekoladę, zsuwając ją delikatnie na boki. Będzie tworzyć nam fajny efekt dekoracyjny. Robimy duże rozetki i dekorujemy cząstkami truskawek...smacznego:-)