Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krucha czekolada, owoce i nuta cytrusów z waniliowym biszkoptem
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 775
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5533
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9353
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 191
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 775
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5533
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9353
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 191
Składniki
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy cukier, nadal ubijamy. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem i proszkiem budyniowym, delikatnie mieszamy. Pieczemy około 35 minut w temp 180 stopni. Studzimy, przekrawamy na dwa blaty.
Kremówke ubijamy z 4 łyżeczkami cukru, i śmietan-fix-em na sztywny krem, pod koniec dodajemy kilka kropel aromatu. przekładamy tort połową kremu.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Tort smarujemy pozostałym kremem, na wierzch wylewamy czekoladę, zsuwając ją delikatnie na boki. Będzie tworzyć nam fajny efekt dekoracyjny. Robimy duże rozetki i dekorujemy cząstkami truskawek...smacznego:-)