Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik ogórkowy"
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3517
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14815
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3517
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14815
Składniki
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej
Masło stop, ostudź. Wafle pokrusz, wymieszaj z masłem. Wyłóż spód tortownicy. Schłodź. 2. Żelatynę rozpuść w gorącym mleku. Ostudź. Cebulę i czosnek pokrój, zmiksuj z serem. Dodaj żółtka, śmietanę i miętę, zmiksuj, przypraw. 3. Ogórki obierz, pokrój w kostkę. Białka ubij. Połącz z masą serową i żelatyną. Dodaj koperek i ogórki, wymieszaj. Rozsmaruj na spodzie.
Z podobnych składników można zrobić chłodnik: obrane ogórki wydrąż, zmiksuj z jogurtem i śmietaną. Przypraw czosnkiem, solą i miętą. Schłodź, podaj z twarogiem
czas przygotowania35 min ilość porcji6 cena za porcję2,30 złŹródło: Chwila dla Ciebie