Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik rafaello"
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 443
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 129
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5519
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1104
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 438
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1205
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 443
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 129
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5519
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1104
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 438
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1205
Składniki
Do żółtek dodaj 1 szklanki cukru oraz cukier wanilinowy i utrzyj mikserem. Nie przerywając ucierania dodawaj mąkę pszenną, ziemniaczaną oraz 1 szklanki mleka. 2 szklanki mleka wlej do rondelka, dodaj pozostały cukier, zagotuj. Gdy zacznie wrzeć, wlej masę jajeczną i mieszając gotuj na małym ogniu, aż do otrzymania konsystencji budyniu. Ostudź.
Miękkie masło utrzyj mikserem na puszystą masę. Następnie, wciąż ucierając, dodawaj po łyżce wystudzonego budyniu. Na koniec do masy wsyp 15 dag wiórków kokosowych i delikatnie wymieszaj łyżką. Krem podziel na 4 części.
Prostokątną formę lub deseczkę wyłóż papierem do pieczenia. Rozłóż warstwę krakersów i posmaruj częścią kremu. Następnie znów połóż krakersy i krem, aż do wyczerpania składników (ostatnia warstwa to krem budyniowy). Wierzch posyp pozostałymi wiórkami kokosowymi. Ciasto przykryj folią aluminiową, włóż do lodówki na całą noc.
Zamiast krakersów możesz użyć herbatników petit beurre lub cienkich blatów biszkoptowych. Wiórki kokosowe do posypania wierzchu ciasta możesz lekko przyrumienić na patelni i wymieszać z 3 pokruszonymi krakersami.
<strong>: 40 minut. Porcja: 400 kilokalorii.</strong>Źródło: Świat i Ludzie