Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik serowo-agrestowy z bezą"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 226
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 90
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 25
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 226
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 90
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 25
Składniki
Masło utrzyj z 10 dag cukru, dodawaj po jednym żółtku. Mąkę wymieszaj z proszkiem. Do masy dodawaj na zmianę porcje mąki i mleka. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, pod koniec dodając 20 dag cukru. Pianę wyłóż na wierch masy, piecz 35 minut w temp. 180°C.
Żelatynę namocz. Ser zmiksuj z jogurtem i cukrem. Namocz żelatynę, poczekaj, aż spęcznieje. Dodaj ją do sera i jogurtu, wymieszaj. Dodaj agrest.
Wystudzone ciasto przekrój wzdłuż na pół, na jedną cześć wyłóż masę serową, przykryj drugą częścią. Udekoruj.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień