Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik śliwkowy"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 172
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4378
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11897
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6786
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5595
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 172
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4378
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11897
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6786
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5595
Składniki
Białka ubij ze szczyptą soli. Masło utrzyj z cukrem i żółtkami. Dodaj olej, mąkę i proszek do pieczenia. Utrzyj. Dodaj ubite białka. Ciasto podziel na trzy części.
Do jednej części dodaj łyżkę mąki, do drugiej łyżkę kakao, a do trzeciej budyń. Wymieszaj. Na dno tortownicy wyłóż kolejno ciasto jasne, różowe i kakaowe. Na wierzchu ułóż śliwki bez pestek. Piecz 50 minut w temp. 180°C. Gorące ciasto posyp cukrem pudrem.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień