Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnie latem. Idealny na spotkania przy kawie. Wybaczcie zdjęcie - robione późno w nocy :)
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 28
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 109
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 698
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 74
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 28
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 109
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 698
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 74
Składniki
Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy z 4 łyżkami wody i szczyptą soli, 15 dag cukru i 3/4 torebki cukru waniliowego. Dodajemy żółtka, obie mąki oraz proszek do pieczenia. Ciasto przekładamy do dużej tortownicy, pieczemy 25 minut w temperaturze 175st. Studzimy i przekrawamy na 2 części.
Ubijamy 400ml śmietany z resztą cukru waniliowego, zagęstnikiem i resztą cukru. Dodajemy truskawki, a kilka zostawiamy do dekoracji.
Spód ciasta smarujemy konfiturą i połową kremu z truskawek. Całość wykładamy szczelnie biszkoptami i smarujemy resztą kremu truskawkowego. Przykrywamy wierzchem biszkopta. Ubijamy resztę śmietany kremówki i smarujemy nią wierz ciasta. Posypujemy startą czekoladą i ozdabiamy truskawkami i bezami.