Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnie latem. Idealny na spotkania przy kawie. Wybaczcie zdjęcie - robione późno w nocy :)
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 890
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 60
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 394
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 141
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 890
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 60
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 394
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 141
Składniki
Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy z 4 łyżkami wody i szczyptą soli, 15 dag cukru i 3/4 torebki cukru waniliowego. Dodajemy żółtka, obie mąki oraz proszek do pieczenia. Ciasto przekładamy do dużej tortownicy, pieczemy 25 minut w temperaturze 175st. Studzimy i przekrawamy na 2 części.
Ubijamy 400ml śmietany z resztą cukru waniliowego, zagęstnikiem i resztą cukru. Dodajemy truskawki, a kilka zostawiamy do dekoracji.
Spód ciasta smarujemy konfiturą i połową kremu z truskawek. Całość wykładamy szczelnie biszkoptami i smarujemy resztą kremu truskawkowego. Przykrywamy wierzchem biszkopta. Ubijamy resztę śmietany kremówki i smarujemy nią wierz ciasta. Posypujemy startą czekoladą i ozdabiamy truskawkami i bezami.