Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kakaowe ciasto przełożone bitą śmietaną i polane czekoladą.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8656
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7251
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4956
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327914
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8656
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7251
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4956
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327914
Składniki
Masło rozpuścić i ostudzić. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę dodając połowę cukru. żółtka utrzeć z resztą cukru. Połączyć obie masy, dodać suche, przesiane składniki (mąkę i kakao) oraz masło. Wylać do natłuszczonej tortownicy, piec 30 min w 180 stopniach.
Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno dodając pod koniec cukier puder. Zelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody i połączyć z śmietaną. Ciasto podzielić na 2 blaty, nasączyć wiśniówką rozpuszczoną w przegotowanej wodzie (w proporcji pół na pół). Na Jeden blat ciasta nałożyć krem (zostawiając 5 łyżek do dekoracji), przykryć drugim blatem.
Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka. Udekorować wierzch ciasta czekoladą, bitą śmietaną i wiśniami z zalewy.