Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik z gruszkami"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 171
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15552
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 176
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 115
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 171
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15552
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 176
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 115
Składniki
Żółtka ubij z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuść w 1/2 szklanki wrzątku, odstaw do wystudzenia. Masło utrzyj na puszystą masę, porcjami dodaj masę żółtkową, ciągle ucierając. Dołóż serek. Wsyp mleko i dobrze wymieszaj całość mikserem. Kawę rozpuść w 3/4 szklanki wrzątku. Gruszki osącz z zalewy, odłóż trochę do dekoracji, a resztę potnij na kawałeczki.
Brzeg tortownicy wyłóż biszkoptami. Przygotowaną masę połącz z kawą, żelatyną i gruszkami. Przelej do tortownicy. Odłożone gruszki potnij w plasterki i ułóż na wierzchu tortu. Schładzaj go 4 godziny. Gotowe ciasto udekoruj konfiturą z żurawiny.Źródło: Tina