Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik z gruszkami"
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1289
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 117
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 51
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1289
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 117
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 51
Składniki
Żółtka ubij z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuść w 1/2 szklanki wrzątku, odstaw do wystudzenia. Masło utrzyj na puszystą masę, porcjami dodaj masę żółtkową, ciągle ucierając. Dołóż serek. Wsyp mleko i dobrze wymieszaj całość mikserem. Kawę rozpuść w 3/4 szklanki wrzątku. Gruszki osącz z zalewy, odłóż trochę do dekoracji, a resztę potnij na kawałeczki.
Brzeg tortownicy wyłóż biszkoptami. Przygotowaną masę połącz z kawą, żelatyną i gruszkami. Przelej do tortownicy. Odłożone gruszki potnij w plasterki i ułóż na wierzchu tortu. Schładzaj go 4 godziny. Gotowe ciasto udekoruj konfiturą z żurawiny.Źródło: Tina