Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie truskawkowym - ten deser musi się znaleźć na naszym stole przynajmniej dwa razy. Jest pyszny, nie za słodki .
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 253
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1330
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4183
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1193
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 253
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1330
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4183
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1193
Składniki
Spód: -------- Dno podłużnej tortownicy o wymiarach: 34/24 cm wyłożyć biszkoptami i skropić przegotowaną , letnią , posłodzoną wodą z dodatkiem soku z cytryny.
Jogurt zmiksować ze śmietaną i cukrem. Stopniowo dodawać po łyżce serek mascarpone. Żelatynę zalać wodą i dokładnie rozmieszać. Wlać do masy jogurtowo-śmietankowej. Dodać pokrojone truskawki i wylać na biszkopty. Wstawić do lodówki na pół godziny by masa stężała. W tym czasie rozpuścić 3 galaretki truskawkowe w 3 szklankach wody. Odstawić do przestygnięcia. Kiedy zacznie tężeć-wylać na masę truskawkowo-jogurtową. Ponownie wstawić do lodówki na pół godziny. Mocno schłodzoną śmietanę ubić z cukrem, stopniowo łączyć z serkiem mascarpone. Wyłożyć na zastygniętą galaretkę.Grzebieniem cukierniczym lub innym narzędziem zrobić wzory. Udekorować roztopioną gorzką czekoladą i kilkoma truskawkami. Schłodzić przed podaniem.