Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie truskawkowym - ten deser musi się znaleźć na naszym stole przynajmniej dwa razy. Jest pyszny, nie za słodki .
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 9162
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1036
Lekki, świeże i chrupiące danie na kolację.
Odsłon: 261
Trzy w jednym, czyli niezbędne informacje do przygotowania jajek na trzy różn...
Odsłon: 94
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 9162
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1036
Lekki, świeże i chrupiące danie na kolację.
Odsłon: 261
Trzy w jednym, czyli niezbędne informacje do przygotowania jajek na trzy różn...
Odsłon: 94
Składniki
Spód: -------- Dno podłużnej tortownicy o wymiarach: 34/24 cm wyłożyć biszkoptami i skropić przegotowaną , letnią , posłodzoną wodą z dodatkiem soku z cytryny.
Jogurt zmiksować ze śmietaną i cukrem. Stopniowo dodawać po łyżce serek mascarpone. Żelatynę zalać wodą i dokładnie rozmieszać. Wlać do masy jogurtowo-śmietankowej. Dodać pokrojone truskawki i wylać na biszkopty. Wstawić do lodówki na pół godziny by masa stężała. W tym czasie rozpuścić 3 galaretki truskawkowe w 3 szklankach wody. Odstawić do przestygnięcia. Kiedy zacznie tężeć-wylać na masę truskawkowo-jogurtową. Ponownie wstawić do lodówki na pół godziny. Mocno schłodzoną śmietanę ubić z cukrem, stopniowo łączyć z serkiem mascarpone. Wyłożyć na zastygniętą galaretkę.Grzebieniem cukierniczym lub innym narzędziem zrobić wzory. Udekorować roztopioną gorzką czekoladą i kilkoma truskawkami. Schłodzić przed podaniem.