Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie truskawkowym - ten deser musi się znaleźć na naszym stole przynajmniej dwa razy. Jest pyszny, nie za słodki .
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 129
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 129
Składniki
Spód: -------- Dno podłużnej tortownicy o wymiarach: 34/24 cm wyłożyć biszkoptami i skropić przegotowaną , letnią , posłodzoną wodą z dodatkiem soku z cytryny.
Jogurt zmiksować ze śmietaną i cukrem. Stopniowo dodawać po łyżce serek mascarpone. Żelatynę zalać wodą i dokładnie rozmieszać. Wlać do masy jogurtowo-śmietankowej. Dodać pokrojone truskawki i wylać na biszkopty. Wstawić do lodówki na pół godziny by masa stężała. W tym czasie rozpuścić 3 galaretki truskawkowe w 3 szklankach wody. Odstawić do przestygnięcia. Kiedy zacznie tężeć-wylać na masę truskawkowo-jogurtową. Ponownie wstawić do lodówki na pół godziny. Mocno schłodzoną śmietanę ubić z cukrem, stopniowo łączyć z serkiem mascarpone. Wyłożyć na zastygniętą galaretkę.Grzebieniem cukierniczym lub innym narzędziem zrobić wzory. Udekorować roztopioną gorzką czekoladą i kilkoma truskawkami. Schłodzić przed podaniem.